Μέσα στο 2013 το «έξυπνο» ρολόι της Apple

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #1458 από akis
Μέσα στο 2013 το «έξυπνο» ρολόι της Apple

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Τετάρτη Μαρ 6, 2013 στην Κατηγορία Gadgets
Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι το iWatch θα «τρέχει» το ίδιο λειτουργικό με τα iPhone και iPad.
Νέες λεπτομέρειες για το «έξυπνο» ρολόι χειρός φέρνουν στο φως δύο νέα δημοσιεύματα. Το πρώτο άρθρο προέρχεται από το Bloomberg, υποστηρίζοντας πως το iWatch θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς. Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο, το iWatch είναι το αγαπημένο πρότζεκτ του Jony Ive, βασικού σχεδιαστή<…>
των προϊόντων της Apple, ο οποίος έχει μελετήσει αρκετά μοντέλα ρολογιών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο εμπόριο.
Το δημοσίευμα στο Bloomberg επιβεβαιώνει το σάιτ τεχνολογίας The Verge, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές που επίσης υποστηρίζουν ότι το προϊόν θα βρίσκεται στις προθήκες των καταστημάτων το αργότερο τον επόμενο Δεκέμβριο. Μάλιστα, το The Verge αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως ότι η αμερικανική εταιρεία απασχολεί ήδη 100 υπαλλήλους για την ανάπτυξη του ρολογιού.
Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι πως το σάιτ αποκαλύπτει ότι η συσκευή θα λειτουργεί χρησιμοποιώντας το iOS, το ίδιο λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στα smartphone και τα tablet PC της Apple. Η πληροφορία αυτή έρχεται να διαψεύσει τις εκτιμήσεις αρκετών ειδικών, οι οποίοι προέβλεπαν πως το «έξυπνο» ρολόι θα χρησιμοποιούσε μία παραλλαγή του λειτουργικού του iPod nano – του media player με μέγεθος όσο μια πιστωτική κάρτα.
Με βάση τις πληροφορίες του The Verge, η επιλογή αυτή θέτει προβλήματα στην αυτονομία της συσκευής, καθώς το iOS έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ενέργεια. Ο στόχος είναι το iWatch να χρειάζεται επαναφόρτιση το νωρίτερο ανά 4-5 ημέρες, αν και τα σημερινά πρωτότυπα δεν ξεπερνούν σε αυτονομία τα δύο 24ωρα.
Το σάιτ αναφέρει επίσης ότι το επιτελείο της Apple μελετά επίσης ποιες μικρομετατροπές θα πρέπει να γίνουν στο iOS, ώστε το ρολόι να συνεργάζεται στην εντέλεια με τις άλλες «έξυπνες» συσκευές της εταιρείας.
Πάντως, οικονομικοί αναλυτές προεξοφλούν ήδη ότι μία συσκευή σαν το iWatch θα μπορούσε να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Apple, σε μία εποχή όπου η τιμή της μετοχής της μειώνεται στα χρηματιστήρια. Μάλιστα, το Bloomberg εκτιμά ότι το «έξυπνο» ρολόι θα αύξανε τα έσοδα της εταιρείας πολύ περισσότερο από ένα μοντέλο τηλεόρασης, που σύμφωνα με φήμες η Apple εξετάζει εδώ και αρκετούς μήνες.

Πηγή: portal.kathimerini.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.109 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."