× Οι εταιρείες που απασχολούνται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών είτε κατασκευάζουν / πωλούν τηλεπικοινωνιακές συσκευές, είτε παρέχουν σε συνδρομητές τους πρόσβαση σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα μέσω αυτών των συσκευών. Κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις του χώρου είναι οι παρακάτω:
Cisco
Ericsson
Nokia Siemens Networks
Alcatel
Avaya
ΟΤΕ
Cosmote
Forthnet
Vodafone
WIND

Μειώνεται το κόστος για NOVA και OTE TV

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Ημέρες πριν #297 από akis
Μειώνεται το κόστος για NOVA και OTE TV





Πηγή: minotavrs.blogspot.com
Αλλαγές (προς το καλύτερο;) έρχονται στα τέλη που θα εισπράττει το δημόσιο από τις πλατφόρμες δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα το ετήσιο κόστος μειώνεται στο 3% επί του τζίρου, αντί για το ανώτατο όριο του 4% που προέβλεπε η νομοθεσία. Έτσι η Forthnet για τα έτη 2012, 2013 και 2014 θα πληρώσει ποσοστό 3% επί του κύκλου εργασιών της Multichoice για τη Nova, αντί για ποσοστό 3,5% και 4% που προέβλεπε αρχικά ο νόμος 2644/1998 για τη συνδρομητική τηλεόραση και η σχετική σύμβαση.

Η Multichoice ως και τώρα έχει πληρώσει κλιμακωτά, τα τέλη χρήσης για τη δορυφορική μετάδοση του σήματος από το 2000 ως και το 2011. Η χρέωση σύμφωνα και με το νόμο θα ξεκινάει από 0,5% για τα δύο πρώτα χρόνια και θα αυξάνεται κατά 0,5% ανά δύο έτη, όπως οριζόταν.

Ωφελημένος μακροπρόθεσμα θα είναι και ο ΟΤΕ TV από την αλλαγή των χρεώσεων, αφού και για εκείνον θα μειωθεί το αντίστοιχο κόστος στο τέλος της σύμβασης του με το ελληνικό δημόσιο. Παράλληλα ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα η σχετική αίτηση ανανέωσης της άδειας συνδρομητικών υπηρεσιών να κατατεθεί 3 χρόνια πριν τη λήξη της.

Στην περίπτωση της Multichoice η άδεια λήγει το 2014, οπότε η άδεια μπορεί να κατατεθεί νωρίτερα και το δημόσιο να αντλήσει έσοδα από την ανανέωσή της.

Όπως και να έχει περιμένουμε με αγωνία να δούμε αν οι μειώσεις αυτές θα έχουν αντίκτυπο και στις τελικές τιμές που καλούνται να πληρώσουν οι συνδρομητές;
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Ημέρες πριν #298 από kostaskar
άντε να δούμε τι θα γίνει.....
ολα τα έσοδα που έχουμε πέφτουν καιρός να αρχίζουν να πέφτουν και οι παροχές των εταιρειών.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": akis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."