× Ένα τοπικό δίκτυο υπολογιστών (αγγλ. Local area network, συντμ. LAN) είναι ένα σύνολο συνδεδεμένων υπολογιστών που εκτείνονται σε περιορισμένη γεωγραφική περιοχή. Τοπικό μπορεί να είναι ένα δίκτυο ενός ή περισσότερων δωματίων, ενός κτιρίου ή ακόμα και κοντινών κτιρίων. Για παράδειγμα, το δίκτυο μιας εταιρείας που έχει αποθήκες, τμήμα παραγγελιών, λογιστήριο και άλλες υπηρεσίες στο ίδιο κτίριο αποτελεί ένα τοπικό δίκτυο.
Το λειτουργικό σύστημα μπορεί να είναι ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα δικτύου ή συνδυασμός λειτουργικών συστημάτων με δικτυακές δυνατότητες ή επεκτάσεις. Οι υπολογιστές αυτοί μπορούν να είναι οποιασδήποτε κατηγορίας μεγέθους και δυνατοτήτων.

First Look: Δορυφορικό Sat-IP κατ' οίκον

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #348 από akis
First Look: Δορυφορικό Sat-IP κατ' οίκον





Πηγή: minotavrs.blogspot.com
Σύμφωνα με τα Δορυφορικά Νέα ανακοινώθηκε από την SES το λανσάρισμα του Sat-IP, μιας νέας IP-based τεχνολογίας δορυφορικής λήψης η οποία κάνει αποδιαμόρφωση και μετατροπή των δορυφορικών σημάτων σε IP για περαιτέρω in-home διανομή σε οποιασδήποτε IP-enabled συσκευή.

Το πρωτόκολλο επικοινωνίας Sat-IP που αποκαλύφθηκε στο ετήσιο SES Industry Days, καθιερώνεται ως το νέο πρότυπο δορυφορικής in-home διανομής. Ένα live demo των πολυδιακόπτων SAT-IP που δείχνει τη διανομή δορυφορικών προγραμμάτων σε διάφορες υποδομές που βασίζονται σε IP (Ethernet CAT5, Power Line, Οπτικές Ίνες και WiFi), παρουσιάστηκε σε περισσότερους από 200 ειδικούς της βιομηχανίας καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών καθώς και χειριστές πλατφόρμων, στο διήμερο συνέδριο.

Σε ένα περιβάλλον Sat-IP, οι IP-enabled συσκευές όπως ταμπλέτες, υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές, smartphones, συνδεδεμένες τηλεοράσεις, κονσόλες παιχνιδιών και media players θα είναι σε θέση να λαμβάνουν δορυφορικό προγραμματισμό. Αυτό σημαίνει πως οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά κανάλια σε διάφορες συσκευές.

Με το Sat-IP, μεγάλες ποικιλίες δορυφορικών προσφορών, συμπεριλαμβανομένων και του πιο σημαντικού line-up HD καναλιών, θα είναι προσβάσιμα στους καταναλωτές σε IP-enabled συσκευές στην υψηλότερη και αυθεντική δορυφορική ποιότητα χωρίς να χρειάζεται να έχουν σύνδεση στο internet.

Το Sat-IP θα γίνει επίσημο πρότυπο, το οποίο θα είναι ανοικτό σε όλους τους κατασκευαστές και θα τους επιτρέπει να αναπτύξουν ένα ουδέτερο περιβάλλον πολλαπλών συσκευών. Τα σημερινά πρωτότυπα, ήδη επιτρέπουν τη λήψη έως και 8 καναλιών σε 8 διαφορετικές συσκευές στο σπίτι.

Ο Thomas Wrede, Αντιπρόεδρος του τμήματος συστημάτων υποδοχής, δήλωσε: «Το Sat-IP είναι ένα κβαντικό άλμα για τη βιομηχανία και τους τηλεθεατές και δείχνει το πρωτοποριακό ρόλο της SES στις τεχνολογικές εξελίξεις στα media και στη τηλεοπτική βιομηχανία. Βλέπουμε πως οι καταναλωτές συμπληρώνουν όλο και περισσότερο την εμπειρία τηλεθέασης τους σε εναλλακτικές συσκευές.

"Με το Sat-IP, εμείς οι ίδιοι βάζουμε τους εαυτούς μας στη κορυφή της τάσης και διασφαλίζουμε πως οι τηλεθεατές μπορούν να δουν δορυφορική τηλεόραση σε οποιασδήποτε IP-based συσκευή στο σπίτι. Με το Sat-IP, δίνουμε επίσης μια σημαντική ώθηση στη βιομηχανία, δημιουργώντας ένα ανοικτό πρότυπο που επιτρέπει στους κατασκευαστές να πραγματοποιήσουν καινοτόμες λύσεις διανομής."

Τα πρώτα προϊόντα που βασίζονται στο Sat-IP αναμένεται να κυκλοφορήσουν αργότερα αυτό το έτος.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.160 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."