× Κινητό τηλέφωνο ή απλά κινητό, ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας.

Οι "μονομάχοι" της "αρένας" των smartphones

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Ημέρες πριν #400 από johnmadas
Οι "μονομάχοι" της "αρένας" των smartphones





Πηγή: Skai.gr
Οι «μονομάχοι» της «αρένας» των smartphones Η είσοδος του Galaxy S3 της Samsung τάραξε τα νερά στον χώρο των smartphones. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι αμφισβητίες της κυριαρχίας του iPhone. Στον κόσμο των smartphones, το μέγεθος τελευταία αρχίζει να φαίνεται πολύ σημαντικό. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα «έξυπνα κινητά» γίνονται πιο βαριά: πρόκειται για λεπτές και ελαφρές συσκευές, ωστόσο οι οθόνες τους μεγαλώνουν. Οι κατασκευαστές προσπαθούν να προσελκύσουν τους καταναλωτές με μεγάλες εικόνες υψηλής ανάλυσης. Επίσης, μαίνεται η μάχη των λειτουργικών, καθώς το iOS 5 της Apple είναι αντιμέτωπο με μία ευρεία γκάμα ανταγωνιστών, εφοδιασμένων με το Android της Google ή το Windows Phone της Microsoft, καθώς και το Blackberry 10 της Research in Motion, που φιλοδοξεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Οι «μονομάχοι» είναι οι εξής:

Sony Xperia S

Η Sony προσπαθεί και αυτή να επανακτήσει το χαμένο έδαφος στα κινητά. Πρόσφατα τερμάτισε της συνεργασία της με την Ericsson, και το Xperia S αποτελεί το πρώτο κινητό της «νέας εποχής». Έχει ψυχαγωγικό προσανατολισμό (4,3’’ HD οθόνη, δυνατότητα σύνδεσης με τηλεοράσεις μέσω HDMI κ.α) και μπορεί να ελεγχθεί με τηλεκοντρόλ όσον αφορά το σύνολο των εφαρμογών του (από email και μουσική μέχρι Twitter). Διαθέτει Android. Έχει κάμερα των 12 megapixel.

Panasonic Eluga

To Eluga της Panasonic βασίζεται επίσης στο Android. Διαθέτει 8 GB αποθηκευτικού χώρου και οθόνη 4,3’’. Η Panasonic υπόσχεται διάρκεια μπαταρίας μία ημέρας. Είναι αδιάβροχο μέχρι βάθος ενός μέτρου και προστατευμένο από τη σκόνη.

HTC One X

Η HTC θεωρείται ως ένα από τα «μεγάλα φαβορί» του χώρου, αν και τον τελευταίο καιρό οι πωλήσεις και τα κέρδη της έχουν σημειώσει πτώση. Ωστόσο, η ταϊβανέζικη εταιρεία δεν καταθέτει τα όπλα, και η νέα σειρά των τηλεφώνων HTC One έχει πάρει πολλές κριτικές. Με οθόνη 4,7’’ και την τελευταία έκδοση του Android (4.0 Icecream Sandwich), ως τα μεγάλα του πλεονεκτήματα θεωρούνται ο τετραπύρηνος επεξεργαστής του και ο αποθηκευτικός χώρος 32 GB.

Nokia Lumia 900

Πρόκειται για μία εναλλακτική πρόταση στο χώρο, καθώς διαθέτει Windows Phone 7. Έχει οθόνη 4,3’’ (αλλά όχι HD), αποθηκευτικό χώρο 16 GB, πολύ καλή διάρκεια ζωής μπαταρίας και είναι γρήγορο. Ωστόσο, το πλεονέκτημά του, τα Windows Phone 7, είναι ταυτόχρονα και η αχίλλειος πτέρνα του, καθώς δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές διαθέσιμες.

Samsung Galaxy S3

H κορεάτικη εταιρεία «πατά» πάνω στην επιτυχία του S2 και επιδιώκει να εκθρονίσει το iPhone. Διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή, 20% μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, οθόνη 4,8’’ HD και κάμερα 8 ΜΡ. Ως μεγάλο πλεονέκτημα θεωρείται η λειτουργικότητά του, αποτέλεσμα «έξυπνου» λογισμικού: δεν μπαίνει σε sleep mode όσο ο χρήστης κοιτά την οθόνη του, το S Voice υπόσχεται εμπειρία φωνητικών εντολών αντίστοιχη του Siri της Apple, υπάρχει αναγνώριση προσώπου στις φωτογραφίες κ.α.

Blackberry 10

Τα Blackberry της Research In Motion κάποτε κυριαρχούσαν, ωστόσο σημείωσαν πτώση, η οποία συνεχίζεται. Το νέο λειτουργικό, Blackberry 10, φαίνεται πολλά υποσχόμενο, αλλά η RIM είναι γνωστή για τις καθυστερήσεις της, κάτι που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη συγκεκριμένη, εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά.

Apple iPhone 5

Η «αντεπίθεση» της Apple εκτιμάται πως δεν θα αργήσει, καθώς το S3 θεωρείται ανώτερο του συνόλου του ανταγωνισμού, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 4S. Όπως και να έχει, ο «κυρίαρχος του παιχνιδιού» θα είναι δύσκολο να εκθρονιστεί, καθώς δεν πρόκειται μόνο για τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά για είσοδο στον «κόσμο» των αποκλειστικών εφαρμογών και της μουσικής των iPhones, που δημιούργησε ο Στιβ Τζομπς.

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.114 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."