World of Warcraft: Hackers υποκλέπτουν εκατομμύρια

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #1603 από akis
World of Warcraft: Hackers υποκλέπτουν εκατομμύρια χρυσά νομίσματα

Πηγή: SecNews.gr
Οι παίχτες του διαδικτυακού παιχνιδιού “World of Warcraft” βρίσκονται συνήθως αντιμέτωποι με ληστές και δράκους, αλλά η πιο επικίνδυνη απειλή αυτή την εβδομάδα έρχεται με την μορφή… πεινασμένων για χρυσό hackers. Μέσω της αξιοποίησης των κενών ασφαλείας σε εφαρμογές που είχαν πρόσβαση στο Αuction House του παιχνιδιού (που επιτρέπει στους παίχτες να αγοράζουν και να πωλούν αντικείμενα), οι επιτήδειοι κατάφεραν να υποκλέψουν εκατομμύρια χρυσά νομίσματα απ’ τους ανυποψίαστους χρήστες.

Το θέμα ήρθε στο φως στις 22 Ιουνίου, όταν ένας χρήστης με το ψευδώνυμο “Abidah” διαπίστωσε ότι περίπου 200.000 χρυσά νομίσματα είχαν εξαφανιστεί από το λογαριασμό του, και είχαν πραγματοποιηθεί τρεις μη εξουσιοδοτημένες αγορές στο Auction house. Ο χρήστης έσπευσε στο forum του παιχνιδιού για να κοινοποιήσει το περιστατικό, όπου και άλλοι χρήστες είχαν μοιραστεί παρόμοιες εμπειρίες.

Όπως σύντομα διαπιστώθηκε, οι hackers έθεταν σε δημοπρασία στο Αuction House αντικείμενα χαμηλής αξίας. Στην συνέχεια χρησιμοποιούσαν τους παραβιασμένους λογαριασμούς των παικτών, και αγόραζαν τα αντικείμενα σε τιμή που ξεπέρναγε κατά πολύ την πραγματική τους αξία (ένα όπλο από ξύλο, για παράδειγμα, δεν αξίζει πραγματικά 50.000 χρυσά νομίσματα). Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να υποκλέψουν εκατομμύρια χρυσά νομίσματα, τα οποία σκόπευαν πιθανότατα να πουλήσουν σε αντάλλαγμα με πραγματικά χρήματα.

Η πρόσβαση στο Auction house μέσω των διαφόρων web εφαρμογών δεν είναι προς το παρόν εφικτή, καθώς εξετάζονται τα οποιαδήποτε κενά ασφαλείας που επέτρεψαν στους hackers να πραγματοποιήσουν την επίθεση. Οι παίχτες που χρησιμοποιούν την ταυτοποίηση δύο παραγόντων είναι σχετικά ασφαλείς.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.117 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."