× Όλα Όσα Συμβαίνουν Σήμερα

η Google μπλοκάρει αποτελεσματικά hackers και spam

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1445 από akis
Διαδικασία αξιολόγησης κινδύνου: η Google μπλοκάρει αποτελεσματικά hackers και spammers

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Δευτέρα Μαρ 4, 2013 στην Κατηγορία Network Security
Σύμφωνα με την Google, o αριθμός των λογαριασμών που έχουν παραβιαστεί από hackers και spammers, έχει μειωθεί δραματικά κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους.
Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι η Google χρησιμοποιεί εξελιγμένο σύστημα ασφάλειας, που ελέγχει εάν κάθε απόπειρα σύνδεσης προέρχεται από τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού ή από κάποιον εισβολέα.
Η διαδικασία αξιολόγησης του κινδύνου που χρησιμοποιεί η Google στηρίζεται σε τουλάχιστον 120 μεταβλητές και ενεργοποιείται κάθε φορά που ένας χρήστης συνδέεται στο σύστημα, είτε μέσω Web browser, είτε μέσω κάποιου προγράμματος email.
Για παράδειγμα εάν μια απόπειρα σύνδεσης προέρχεται από διαφορετική χώρα ή ήπειρο διαφορετική από την προηγούμενη προέλευση σύνδεσης, τότε είναι πολύ πιθανό ότι κάποιος spammer να προσπαθεί να εισέλθει στον λογαριασμό χρησιμοποιώντας κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης.
Σε αυτή την περίπτωση, η Google θα ζητήσει προσωπικές πληροφορίες για την ταυτοποίηση του χρήστη, όπως ο αριθμός κινητού τηλεφώνου που σχετίζεται με τον λογαριασμό ή την απάντηση σε μυστική ερώτηση που του έχει τεθεί στο παρελθόν.
Η δραματική μείωση των περιστατικών παραβίασης λογαριασμών δεν οφείλεται μόνο στο σύστημα διαχείρισης κινδύνου, αλλά και στο αποτελεσματικό monitoring των λογαριασμών.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."