× Όλα Όσα Συμβαίνουν Σήμερα

Μία στις πέντε επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1410 από akis
Μία στις πέντε επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν στοχευμένες επιθέσεις

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Κυριακή Φεβ 17, 2013 στην Κατηγορία IT Security
Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, μία στις πέντε επιχειρήσεις έχει βρεθεί στο στόχαστρο μιας επίθεσης advanced persistent threat (APT) και πολλές άλλες ακόμη πιστεύουν ότι θα αντιμετωπίσουν σύντομα μια επίθεση.
Μια μελέτη της ISACA, που υποστηρίζεται από την εταιρεία ασφαλείας Trend Micro, διαπίστωσε ότι από 1.500 επιχειρήσεις που ερευνήθηκαν περισσότερες από 60% πιστεύουν ότι σύντομα θα είναι ο στόχος μίας APT. Οι APT επιθέσεις έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια καθώς, εξαιρετικά συντονισμένες ομάδες επιτιθέμενων επικεντρώνονται στη διείσδυση δικτύων υποκλέπτοντας δεδομένα που αφορούν πνευματική ιδιοκτησία, στρατηγικές πληροφορίες για τις επιχειρήσεις αλλά και λεπτομέρειες ερευνητικών προγραμμάτων.
Ο διεθνής αντιπρόεδρος της ISACA, Χρήστος Δημητριάδης, δήλωσε «Οι γνωστές απειλές συχνά προσπερνούν το στόχο στην περίπτωση που δεν μπορούν να διεισδύσουν, αλλά οι δράστες επιθέσεων APT προσπαθούν συνεχώς να διαπεράσουν τα μέτρα ασφάλειας του επιθυμητού στόχου μέχρι να τα καταφέρουν. Και όταν το κάνουν, μπορεί να συγκαλυφθεί από τις εταιρείες-στόχους, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό και την αφαίρεση του κακόβουλου λογισμικού».

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.123 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."